NIKAD VEĆI BUDžET ZA POLjOPRIVREDU Premija za mleko i podsticaj za kvalitetna priplodna grla EVO koliko se izdvaja za sanaciju rečnih vodotokova(SRB)

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu.
krave
Usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla, odnosno sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima.

Takođe, obezbeđeno je i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova posle poplava.

Na sednici Vlade su usvojene sledeće izmenjene uredbe: o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini, o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu, o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine i o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Posle rebalansa, budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijardi dinara. Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara.

Izvor: Dnevnik

Poto: Pexels

Podeli sa prijateljima
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply