Presek nedelje 28.10-01.11.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

U protekloj nedelji nije bilo bitnijih promena na tržištu kukuruza. Sistem je beležio smanjenu tražnju , a cene su stagnirale.

PŠENICA

Tokom nedelje odnos ponude i potražnje nepromenjen. Potražnja za kvalitetnijom pšenicom sa analizama je i u ovoj nedelji bila izuzetno izražena, dok je ponuda iste veoma skromna.Malobrojni ponuđači su podizali cene a većina je odlagala prodaju u iščekivanju jačih cena u narednom periodu.Zbog ovakve situacije sistem i ove nedelje beleži porast cene pšenice u realizaciji.

SOJA

Na tržištu soje bez većih promena. Ponuda i dalje jako slaba usled odlaganja prodaje proizvođača u očekivanju viših cena u narednom periodu, dok je i potražnja nešto manja u odnosu na prethodni period. Cena u blažem porastu.

JEČAM STOČNI

Manje zasejanih površina pod ječmom, kao i manji prinos neminovno se sada odražava na tržište. Ponuda je mala, potražnja svakako veća od ponude, a cena je u porastu. Pored domaćih, za kupovinu su zainteresovani i regionalni kupci.

STOČNO BRAŠNO

Cena pšeničnog stočnog brašna se tokom ove nedelje nije menjala. Ponuda operativnih količina je i dalje veća u odnosu na potražnju, a interesovanje kupaca slabije.

SOJINA SAČMA

Ove nedelje bez značajnijih promena cene sojine sačme. Operativna roba je i dalje dostupna u fabrikama u Šidu, Bečeju i Velikom Gradištu. U toku ove nedelje počela je i prerada sojine sačme u Dijamantu Zrenjanin.

SUNCOKRETOVA SAČMA

I ove nedelje cena je ostala u istom intervalu. Operativna roba je dostupna u svim uljarama. Ponuda zadovoljava tražnju.

MINERALNO ĐUBRIVO

Ove nedelje na tržištu mineralnih đubriva nema značajnijih promena.Cene imaju trend stagnacije, a kupci se
informativno raspituju za ponude azotnih formulacija.Tražene su sledeće formulacije: NPK 16x16x16-Rusija 25/1, NPK 15x15x15-Rusija,25/1,AN-Rusija 25/1, UREA-Rusija 25/1.Sistem je zabeležio trgovanje NPK 16x16x16-Rusija 25/1.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

Foto: Pixabay (thgmueller)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply