Mercedes odustaje i od Salona automobila u Njujojku

Čelnici trokrake zvezde su izgleda odlučili da nakon napuštanja manifestacije koja se početkom godine održava u Detroitu, Mercedes napusti i dešavanja na Salonu automobila u Njujorku, gde se navodno neće pojaviti na proleće kada budu otvorene kapije sajamskog zdanja ove metropole.

Na ovaj način, Mercedes (još uvek) ostaje aktivan samo na još jednom, od udarna tri sajamska događaja koji se organizuju u Sjedinjenim Američkim Državama, mada su i ovde krenula šuškanja o napuštanju kalifornijskog salona. Ipak, konačna odluka za poslednji veliki godišnji automobilski događaj u Americi, a koji se odigrava u Los Anđelesu, još uvek nije doneta u Daimleru, pa bi valjalo sačekati dalji razvoj događaja.

U vest koju je preneo Automotive News ne treba sumnjati, pre svega jer je u liniji sa opštim marketinškim trendovima koji nalažu proizvođačima da „dižu ruke“ od sajamskih manifestacija a da se usredsređuju na digitalne i specijalno organizovane događaje koji bi trebalo da su efektniji u očuvanju veza s postojećim i privlačenju novih kupaca.

“Ne znamo kakve dugoročne planove ima Mercedes,” izjavio je ovim povodom Mark Šejnberg, predsednik Njujorškog međunarodnog salona automobila. ”Marke menjaju svoje marketinške strategije. Nadamo se da ih posle svega vidimo kod nas ponovo naredne godine.” U liniji s ovom izjavom su i spekulacije stručne javnosti koje govore o tome da odluka Švaba nije konačna.

S druge strane, ovakav epilog nikako nije neočekivan. Rukovodstvo BMW-a je donelo identičnu odluku u vezi njujorškog sajma. Bavarci su tada objasnili da „žele da preusmere investicije u događaje s izraženijom eksperimentalnom notom, radije nego u statičke prezentacije”.

Šejnberg smatra odluku rukovodstva nemačkih kompanija kao ozbiljan udarac njihovim maloprodajnim partnerima u Americi, s obzirom na rezultate istraživanja koji govore o tome da je od preko milion posetilaca Salona automobila u Njujorku, njih čak 72% zainteresovano za kupovinu novog automobila u narednih 12 meseci.

“Ogovor dilera na vest da Mercedes namerava da eskivira naš događaj je bio prilično snažan,” dodao je Šejnberg. “Smatrali su da odluka i nema previše veze s mozgom.”

Izvor: AutoRepubika.com

Foto: AutoRepubika.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply