Vremenske prilike i stanje na putevima 04.12.2019. (CG)

Pretežno sunčano, a na sjeveru prijepodne pretežno oblačno, po kotlinama i maglovito. Vjetar sjeverni i sjeveroistočni umjeren do jak, od sredine dana osim na krajnjem jugoistoku će znatno oslabiti. Najviša dnevna temeprature vazduha od -1 do 15 stepeni.

Saobraća se pretežno suvim kolovozima u nižim, u višim predjelima i preko prevoja na sjeveru ima mjestimično poledice. Duž klisura i usjeka su učestali sitniji odroni. Iz AMSCG apeluju na vozače da voze oprezno i vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. do 31.03.2020. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Zbog odrona obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Djurdjevića Tara.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna dodatna pažnja I poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na mag putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su od 09.00 do12.00 I od 14.00 do 16.00 časova. Van ovih termina saobraćaj na mjestu izvođenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom.

Do 30.12.2019. godine zbog izvođenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i  potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 I od 15.00 do 17.00 časova.

Do 06.12.2019. godine zbog izgradnje zidova (W12 i W15 K1) u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 30.12.2019. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog obavljanja istražnih radova na magistralnom putu M-2 dionica Bijelo Polje –Barski Most doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do 03.12.2019. godine zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Mioska promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

Izvor: AMSCG

Foto: Pixabay (Hager_Toni)

 

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply