MUP: Policija nije dužna da proverava šta je posejano na gazdinstvima (SRB)

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević saopštio je, povodom pronalaska velike količine droge na poljoprivrednom dobru Jovanjica u Staroj Pazovi, da je potpuno netačno da je MUP dužan da nakon dobijanja dozvole za uzgajanje konoplje izađe na teren i utvrdi šta je posađeno na poljoprivrednim gazdinstvima.

„Konkretno za izdavanje dozvole za uzgajanje konoplje i nadzor procesa uzgajanja nadležno je Ministarstvo poljoprivrede i to je jasno definisano Zakonom o psihoaktivnim supstancama i Pravilnikom o uslovima za gajenje konoplje. MUP postupa u slučajevima kada ima prijavu od nadležnog Ministarstva da su uočene okolnosti koje ukazuju na mogućnost da su konoplja ili delovi konoplje upotrebljeni za nedozvoljenu proizvodnju ili naravno kada ima operativna saznanja“, naveo je Kovačević, a prenela Beta.

Policija je nedavno na tom poljoptivrednom dobru pronašla ogromne količine sušene i sirove marihuane nakon čega su pojedini opozicioni političari postavili pitanje zbog čega je ta informacija objavljena tek posle desetak dana i da li su se te aktivnosti odvijale uz znanje ljudi iz vrha vlasti i policije.

Izvor: Agrosmart.net

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply