Top Gear – najbolji hot heč ove godine je Ford Focus ST

Za britanski automobilski medij nema nikakve sumnje, ovaj Fordov model je najbolji hot heč ove godine. Mada, ako ćemo realno svašta bi se moglo reći na ovu temu. Nije Top Gear što je bio, to znaju i vrapci na grani. Uprkos tome, njihove reči i dalje imaju određenu težinu, iako ih ne pišu Klarkson, Hamond i Mej. Znamo svi vrlo dobro da Britanci smatraju Ford praktično za domaći automobil, i u tom grmu ovog puta leži zec.

Kako ističe Top Gear, Ford Focus ST nije najsnažniji među hot heč modelima ove godine, ali je najpraktičniji. Ili ti kako su oni sami napisali “automobil koji nema pravih mana”.

Podsetimo da su u izboru bili i strašni Mercedes-AMG A45 S 4Matic+, kao i Renault Megane RS Trophy-R. Za razliku od njih Ford Focus ST raspolaže sa daleko manjom snagom – 280 “konja”. No, ni to mu nije smetalo da ga Top Gear proglasi za hot heč godine.

Osim ove kategorije, Britanci su odabrali pobedniku i u drugim nišama.

Tako je Bugatti Chiron Super Sport 300+ dobio nagradu kao “najbolja lekcija iz fizike”, Audi RS6 Avant proglašen je za porodični automobil godine, Bentley Flying Spur je luksuzni automobil godine.

Shelby GT 500 je najbolji muscle car, dok je Lamborghini Sterrato pokupio nagradu kada je reč o terencima, mada nije serijski model. Nije se Top Gear ogrešio o Renault Megane RS Trophy-R jer su ga proglasili za pobednika kada je reč o performantnim automobilima.

Tesla Model 3 je odneo pobedu u kategoriji sedana, dok je Renault Zoe najbolji gradski automobil. U klasi koju zovu game changer trijumf je pripao Porscheovom Taycanu.

Izvor: Autorepublika

Foto: Autorepublika

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply