Presek nedelje 02.12-06.12.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

Ponuđači i dalje odlažu prodaju nadajući se boljoj ceni u narednom periodu, tako da i ove nedelje Sistem beleži izuzetno skromnu ponudu. Kupci su najčešće bili zainteresovani za kupovinu kukuruza u blizini luka gde su i postignute najviše cene u realizaciji. I ove nedelje cena kukuruza ima tendenciju rasta.

PŠENICA

Interesovanje za mliskom pšenicom znatno slabije nego prethodne nedelje. Shodno tome Sistem za ovu nedelju ne beleži realizaciju pšenice od 76hl, a prema informacijama sa terena pregovori za istu vođeni su po nešto nižim cenama u odnosu na prethodnu nedelju.

SOJA

Rast cene zrna soje ove nedelje podstakao je neke proizvođače na prodaju, tako da sistem beleži bolju ponudu u odnosu na prethodni peroid. Za kupovinu zainteresovani trgovci i domaći prerađivači.

SOJINA SAČMA

Porast cene soja zrna još uvek ne utiče na cenu sojine sačme. Ponude se i dalje kreću do 44.00 din/kg+PDV. Od ove nedelje kupcima je na raspolaganju i sojina sačma u Vrbasu, dok je u Zrenjaninu prerada soje obustavljena do daljnjeg. Sistem je zabeležio realizaciju sojine sačme Šid 44% pr. rinfuz, po ceni od 43.50din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Cena suncokretove sačme stagnira. Izvoz za Italiju je i dalje aktivan, ali operativne količine zadovoljavaju trenutne zahteve kupaca. Sistem je zabeležio realizaciju suncokretove sačme Šid 33%pr. rinfuz po ceni od
20.20din/kg+PDV.

MINERALNO ĐUBRIVO

Ove nedelje sistem beleži značajnije promene cene kod azotnih formulacija mineralnih đubriva: Zbog smanjenog interesovanja i otežane prodaje UREE, AN-a i KAN-a, ponuđači su korigovali cene na niže. Sistem je zabeležio trgovanje NPK 16x16x16-Rusija,25/1.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479

Foto: Pixabay (Free-Photos)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply