Presek nedelje 16.12-20.12.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

Tokom nedelje nije bilo značajnijih dešavanja kada je tržište kukuruza u pitanju. Tražnja je bila skromna, a krajem nedelje prema informacijama sa terena trgovanje se odvijalo i po nešto nižim cenama u odnosu na prošlu nedelju.

PŠENICA

Cena merkantilne pšenice je tokom ove nedelje bez bitnijih promena. Zbog kraja godine i predstojećih praznika ponuđači su slabije izlazili sa ponudama, većina odlaže prodaju za narednu godinu.

SOJA

Ponuda soje ove nedelje znatno veća od potražnje. Cena stagnira iako se i broj kupaca smanjio. Za kupovinu soje ove nedelje zainteresovane su bile samo trgovačke kuće.

STOČNO BRAŠNO

U nedelji za nama ponuda i potražnja stočnog brašna su izjednačene, a cena bez promena.

SOJINA SAČMA

Tokom nedelje zabeleženo malo veće interesovanje domaće potrošnje za kupovinom. Sojinom sačmom se najčešće trgovalo po ceni od 43.50 din/kg + PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Kao i prethodnih nedelja cena suncokretove sačme je stabilna. Sistem je zabeležio trgovanje po ceni od 20.10 din/kg+PDV fco Veliko Gradište.

MINERALNO ĐUBRIVO

Ove nedelje na tržištu mineralnih đubriva kupci su bili uglavnom poljoprivredne apoteke. Kupci su najčešće zinteresovani za sledeće formulacije: AN, KAN i UREA, a kupovinu u većini slučajeva odlažu za period januar/februar 2020. Sistem je ove nedelje zabeležio trgovanje KAN-BOREALIS L.A.T. 25/1.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479

Foto: Pixabay (Sonyuser)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply