Presek nedelje 23.12-27.12.2019. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ
Poslednju nedelju 2019.godine obeležila je stagnacija cene kada je tržište kukuruza u pitanju.Tokom nedelje nije bilo značajnijih dešavanja. Ponuda je bila skromna, a trgovanje se odlaže za narednu godinu.

PŠENICA
U nedelji pred praznike ponuda I potražnja su znatno manje u odnosu na prethodni period, a samim tim i količinska realizacija. Cene u ponudi i realizaciji su bez bitnijih promena.

SOJA
Ponuda i potražnja soja zrna manje u odnosu na prethodni period, a cena stagnira. Za kupovinu ove nedelje su bili zainteresovani domaći trgovci i prerađivači.

JEČAM
Ponuda ječma veća od potražnje, a cena je tokom nedelje stagnirala.

SOJINA SAČMA
Veća ponuda u odnosu na tražnju se do kraja nedelje odrazila na blaži pad cene sojine sačme. Krajem nedelje sistem je zabeležio ponudu i po 43.00din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA
Povećana tražnja je ove nedelje uticala na blaži porast cene suncokretove sačme. Prema informacijama sa terena pregovori su se odvijali između 19.90-20.50din/kg+PDV u zavisnosti od uljare.

STOČNO BRAŠNO
I pored činjenice da su neki mlinovi u remontu, ponuda operativne robe na tržištu je bila dovoljna da odgovori na trenutne zahteve kupaca. Cena je bez promena.

MINERALNO ĐUBRIVO
U ovoj nedelji interesovanje kupaca se najčešće odnosilo na ponude azotnih formulacija mineralnih đubriva i to : UREA, AN i KAN. Poljoprivredne apoteke su dogovorile početne količine azota za prolećnu prihranu ozimih useva. Ratari i dalje odlažu nabavku ozbiljnijih količina mineralnih đubriva za posle Novogodišnjih praznika. Sistem ove nedelje nije zabeležio trgovanje.

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply