Nemački proizvođač luksuznih automobila planira otpuštanje više od 15 hiljada radnika

Nemački proizvođač luksuznih automobila Dajmler, prema najnovijim najavama, planira da otpusti više od 15 hiljada radnika, objavio je lokalni dnevni list Handelsblatt. To je deo mera štednje kojima Dajmler do 2022. godine želi da uštedi oko 1,4 milijarde evra, piše hrvatski portal Novac.hr.

Naime, ovo nije prvi put da je ovaj automobilski div u javnost izašao s ovakvom informacijom. Kako navodi Yahoo Finance, u novembru prošle godine najavio je kako će zbog nužnih ušteda doći do smanjenja broj radnika u administraciji i upravi.

Mesec dana kasnije, iz kompanije su se oglasili novom vešću. Tada su objavili da bez posla ostaje gotovo 10 hiljada radnika širom sveta, dok će ulaganja biti ograničena na duži rok i drastično smanjena kako bi se ublažio negativan uticaj strožijih propisa o emisiji štetnih gasova. Izvršni direktor Ola Kallenius tom prilikom je istakao da novom jasnom strategijom kompaniju žele pripremiti za temeljne promene.

“Teret troškova koje donosi ostvarivanje zacrtanog nivoa štetnih izduvnih gasova zahteva opsežne mere kako bi se poboljšala efikasnost u svim delovima naše kompanije. Nadalje, uključuje i racionalizaciju naših procesa i struktura“, rekao je Kallenius

No, čini se da ni te mere nisu bile dovoljne, pa tako po treći put menjaju plan i najavljuju dodatnih 5 hiljada otkaza.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay (DT)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply