Nemačka policija donirala 27 vozila MUP-u Srbije (SRB)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, prilikom primopredaje 27 vozila koje je nemačka policija donirala MUP-u, da je ta zemlja jedan od najznačajnijih bilateralnih donatora i to ne samo u oblasti bezbednosti.

Stefanović je, nakon potpisivanja Protokola o primopredaji vozila sa ambasadorom SR Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, naglasio da će današnja donacija, koja obuhvata 17 vozila „tojota jaris“, deset „dačia dastera“ i dodatnu opremu namenjenu Upravi granične policije za detektovanje falsifikovanih isprava, dodatno ojačati kapacitete MUP-a.

I to je tek jedna u nizu donacija, rekao je Stefanović i podsetio na to da su u decembru prošle godine pripadnici kriminalističke policije dobili 18 vozila i tri savremene laboratorije.

On je istakao dobru operativnu i bilateralnu saradnju policija dveju zemalja i naglasio da je rad zajedničkih istražnih timova za samo nekoliko godina rezultirao, između ostalog, zaplenom 303 kilograma kokaina, otkrivanjem pet laboratorija za proizvodnju narkotika i hapšenjem više desetina članova organizovanih kriminalnih grupa.

Zahvalni smo nemačkoj Saveznoj policiji koja je prepoznala Srbiju kao ozbiljnog partnera koji doprinosi, ne samo bezbednosti naše zemlje, već i bezbednosti u evropskim okvirima. Nastavićemo saradnju sa nemačkom policijom, u cilju postizanja još boljih rezultata, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i iregularnih migracija, rekao je on.

Potpredsednik Vlade je takođe izrazio zahvalnost i na snažnoj podršci koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka EU i dostizanju standarda koji doprinose da sistem bezbednosti naše zemlje bude efikasniji.

Ambasador Šib je istakao da je današnja donacija, čija je vrednost približno pola miliona evra, samo znak nastavka odlične saradnje ministarstava unutrašnjih poslova dveju zemalja koja je ostvarena tokom prethodnih godina.

Drago nam je što možemo pružiti podršku i pomoć u vidu opreme u suzbijanju organizovanog kriminala i iregularnih migracija. Ovo je važan doprinos Savezne Republike Nemačke na putu Srbije ka Evropskoj uniji, koja se kao i Unija, suočava sa izazovima kao što su organizovani kriminal, iregularne migracije naglasio je Šib.

Izvor: Vlada Srbije

Foto: Pixabay (diegoparra)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Leave a Reply