Presek nedelje 27.04-30.04.2020. Gea Agronet (SRB)

KUKURUZ

U skraćenoj radnoj nedelji na tržištu kukuruza bez većih promena u odnosu na prethodnu. Ponuda je zadovoljavala tražnju. Prema informacijama sa terena izvoznici na barže se nisu uklapali u ponuđene cene pa su kupci najčešće bili krajnji potrošači i regionalni izvoznici.

PŠENICA

U poslednjoj nedelji aprila tržište pšenice je bez bitnijih promena. Ponuda je i dalje veća od potražnje. Prema informcijama sa terena , na pojedinim paritetima proizvođači su zbog nedostatka padavina zabrinuti za kvalitet i prinos pšenice novog roda, te su ratari u dilemi da li prodavati preostale zalihe pšenice. Sa druge strane, aktivnih kupaca je malo pa se trgovina odvijala slabijim intenzitetom.

SOJA

U nedelji za nama cena zrna soje bez promena, a ponuda nešto veća u odnosu na prethodnu nedelju. Za kupovinu zainteresovani domaći prerađivači i trgovci.

SOJINA I SUNCOKRETOVA SAČMA

Tokom ove nedelje na terenu manjak operativne suncokretove sačme, a cena je bila u porastu. Sa sojinom sačmom nije bilo većih promena. U Kopru je cena i dalje u padu, operativnih količina ima dovoljno. U prvoj polovini meseca maja najavljen je remont fabrike Bimal Brčko (BiH) te manje operativne količine u tom periodu na tržištu BiH.

MINERALNO ĐUBRIVO

Interesovanje za nabavkom mineralnih đubriva je i dalje simbolično. Kupci su se uglavnom snabdeli svim formulacijama osim KAN-a. Ponuđači koriguju cene azotnih đubriva na niže, dok cene NPK formulacija uglavnom stagniraju osim NPK 16x16x16- Rusija. Na tržištu se trgovala UREA-Rusija, 25/1, pakovana u Srbiji i AN-Rusija, 25/1.

Za više informacija javite se u GEA AGRONET na tel 0212155555, 063414563, 0654145479.

Foto: sky(Schwoaze)

Podeli sa prijateljima
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply